Maatregel 11a Vechtverhalen


Of het nu met een humoristisch verhaal of een korte thriller was, begin 2018 kregen hobbyauteurs aan weerszijden van de grens de kans om deel te nemen aan een Duits-Nederlandse literaire wedstrijd over de Vecht en het Vechtdal in het kader van het project Vechtverhalen.

De wedstrijd Vechtegeschichten - Vechtverhalen, waarbij de publicatie van het eigen verhaal in een boekpublicatie als prijs lonkt, werd aangekondigd door de graafschappen Grafschaft Bentheim en Vechtdal Marketing.

In mei 2018 selecteerde een vakkundige tweetalige jury tien Duitse en tien Nederlandse bijdragen uit de 39 ontvangen korte verhalen, nu hebben de auteurs de kans om onder professionele begeleiding de puntjes op de i te zetten tijdens een literatuurworkshop in een weekend in juni 2018. Zo krijgen de lekenschrijvers de kans om het hele proces te ervaren, van de ruwe manuscriptversie van een verhaal over de montage en het proeflezen tot het drukken van de publicatie. De verhalen worden ook vertaald in de andere taal.

Het boek zal naar verwachting in het najaar van 2018 verschijnen en de verhalen zullen ook beschikbaar zijn op internet. Het project, dat zich richt op grensoverschrijdende culturele uitwisseling, wordt afgerond met openbare lezingen door de auteurs na de publicatie. Meer informatie vindt u op internet op www.vechtegeschichten.de respectievelijk www.vechtverhalen.nl