Startbijeenkomst LIVING-Vecht-Dinkel


Op donderdag 18 mei 2017 heeft in Gramsbergen de aftrap plaats gevonden van het project LIVING-VECHT-DINKEL. Diverse projectpartners hebben daar de handen officieel ineen geslagen om waterveiligheid, economische ontwikkelingen en recreatie op een innovatieve wijze met elkaar te verbinden.

De Vecht en de Dinkel bieden inwoners, toeristen en bedrijven een natuurlijke verbindingsroute over de grens. In het project zal er onder andere aan gewerkt worden deze gezamenlijke identiteit van het Vechtdal te bevorderen.

Na een informele ontvangst met koffie en gebak waren de deelnemers uitgenodigd twee uur met een Duitse en een Nederlandse Vechtzomp te varen en daarbij met elkaar in gesprek te gaan maar ook om interessante bijzonderheden over het Vechtdal te leren. Daarna hebben de officiele handelingen plaatsgevonden en bekrachtigen de betrokken partners nogmaals de wens om met elkaar van start te gaan. Het thema voor de dag was Dromen – Denken – Doen, omdat na het ontwikkelen van een gezamenljke visie voor het Vechtdal en een periode van voorbereiding de unieke samenwerking nu in de richting van een tastbaar resultaat gaat.