Maatregel 02 Brochure Dinkelontwikkeling


Dit deelproject richt zich op de Dinkel als belangrijk, grensoverschrijdend en verbindend landschapselement tussen de twee landen.

De Dinkel zal in het kader van dit deelproject journalistiek benadert worden. In de te ontwikkelende brochure zal de nadruk liggen op het belang om samen voor deze rivier te zorgen en deze te vorm te geven, vanuit ecologisch oogpunt, maar ook als leefgebied voor bewoners en bezoekers en als ader voor de economie. De diversiteit van de Dinkel in NRW, Nedersaksen en het Nederlandse deel en, die ook een stimulans is, kan worden aangetoond. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van wat er in het verleden in het Nederlandse, Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen gebied al is bereikt op het gebied van landschapsinrichting en wat er de komende jaren te zien is als een beeld van de toekomst en mogelijke taken aan weerszijden van de grens.

Stand van zaken

In de eerste helft van 2021 werd het Dinkel boek gedrukt en geleverd met een eerste druk van 2070 exemplaren. Het boek werd gepubliceerd via een online videoconferentie met ongeveer 35 deelnemers aan beide zijden van de grens. Bovendien was er een persevenement met de Landrat van Kreis Borken, Dr. Zwicker, en de auteur van het boek, mevrouw Doris Röckinghausen. Wegens de Coronapandemie was een persoonlijk evenement met Duitse en Nederlandse partners niet mogelijk. Door verschillende artikelen in de Duitse en Nederlandse pers was de vraag naar het boek zeer groot. De eerste druk van het boek is al uitverkocht.